Ny teknologi

Ryggekamera og parkeringssensor

Ingeniører ansatt hos de store bilprodusentene arbeider ufortrødent hver dag med å gjøre kjøreturen sikrere og enklere. Et problem som har blitt identifisert og fokusert på er at biler har blindsoner, spesielt under rygging. Det kan være vanskelig å ha full oversikt, og å få øye på fotgjengere, biler og andre objekter, og dette kan føre til ulykker. ryggekameraer og parkeringssensorer er to av de vanligste måtene å gjøre denne operasjonen enklere og tryggere.

Parkeringssensorer

Sensorene som hjelper til under parkering og manøvrering i kronglete omgivelser er utformet for å varsle sjåføren ved å føle omgivelsene og identifisere hindringer. Noen parkeringssensorer er også integrert i autonome parkeringssystemer. Parkeringsassistent-systemer kan fortelle føreren hvordan man skal manøvrere, mens fullt automatiserte systemer faktisk kan parkere kjøretøyet. Parkeringssensorer kan også ettermonteres på biler som ikke opprinnelig var utstyrt med det.

Ryggekamera

Ryggekameraer er koblet til en skjerm som ofte ligger i dashboardet, slik at det er enkelt å bruke. Vanligvis benyttes samme skjermen som også benyttes til navigasjon og andre tjenester som for eksempel musikkavspilling og klimakontroll. De fleste ryggekameraer bruker vidvinkel-linser for best mulig oversikt. Noen kommer også med innebygd lys eller en nattesynsfunksjon, slik at de kan brukes i mørket.

sociallyviral