Ny teknologi

Hemmelighetsfull satsning hos Apple!

I disse dager går det rykter om at Apple nå arbeider med en selvkjørende bilteknologi kalt, «Project Titan». Det ble i fjor sommer bekreftet av Tim Cook at de arbeidet med bilteknologien. Det har nylig blitt lagt ut nye videoer av TechCrunch, hvor biler har blitt utstyrt med den nye bilteknologien. Det er ikke store glimt å få angående prosjektet helt enda, men muligens i den nærmeste fremtid! Teknologien består av et slags diger rigg som skal plasseres på toppen av kjøretøyet med en rekke kameraer og sensorer. Noen av enhetene er LIDAR; er en slags lysradar, som skal brukes til hurtigmåling av posisjonene til fysiske objekter.

Utvikling av tilleggsutstyr

Fra bilens dashbord

Apple selv har ikke fortalt særlig om teknologien enda, utover at det skal utvikles tilleggsutstyr for allerede eksisterende kjøretøy, fremfor være snakk om å bygge nye, autonome biler. Satsingen til Apples nye selvkjørende bilteknologi er også bekreftet gjennom ansettelsen av tidligere sjef for Nvidias maskinlæreavdeling; Jonathan Cohen. Nvidia arbeider med å utvikle et kunstig intelligens-system for biler. Apple har også vært i dialog med et privat testanlegg for selvkjørende biler i California. Innen selvkjørende biler blir like vanlig som EL-biler må folk sko seg godt, enten du er fotgjenger eller kjører bil selv. Det blir aldri feil med et par fra vagabond uansett vær eller årstid.

Usikkert om teknologien er basert på Nvidia

Det har vært snakk om at Apple har vært i samtaler med bilmyndighetene i delstaten i California, utenom sine dialoger med et privat testanlegg. Mest sannsynlig for å snakke om reguleringer som er knyttet til prosjektet. USA’s mest folkerike stat er kjent for å være progressive og positive til å fremme nye, miljøvennlige transportløsninger. Apples bilteknologi vil mest sannsynlig ikke være basert på Nvidias nye plattform for selvkjørende biler, selv om denne er 10 ganger så kraftig enn Tesla sin plattform. Fremtiden blir spennende.

sociallyviral