Ny teknologi

WiFi

Å holde kontakten med omverdenen mens man er på farten, kan være utrolig nyttig for mange. Fra overvåkning av trafikkbildet for å unngå trafikkork til holde kontakten med omverdenen trenger man å overføre store mengder data. Dette er noe bilprodusentene begynner å ta innover seg. De siste årene har flere bilprodusenter integrert sitt eget Wi-Fi-hotspot i modellene sine. BMW har uttalt at alle biler de har levert siden 2014 har kommet med sitt eget sim-kort. Dette gir også fordeler i at man kan fjernstyre bilen på ulike måter, ved å starte oppvarming og lignende, selv om man befinner seg langt unna bilen.

For de som ikke har en splitter ny bil med et slikt system integrert, er det også mulig å sette opp sitt eget WiFi i bilen på andre måter.

Smarttelefon

Med en smarttelefon som har Wi-Fi-tethering og en dataforbindelse, har man allerede muligheten til å gjøre en bil om til et Wi-Fi-hotspot. Å bruke telefonen er enkelt og raskt å sette opp, og mange velger derfor å bruke det som bilens forbindelse til omverdenen. Det krever ikke noe ytterligere innkjøp eller inngåelse av abonnementer. Ulempen med å bruke mobiltelefonen som hotspot kan være at det bruker mye batteri. Dette problemet kan til en viss grad omgås om bilen kommer med USB-lading.

Trådløs ruter

Ved å investere i en tråløs ruter eller dongle, kan man ha en permanent enhet i bilen som sørger for full konnektivitet. Dette gjør det enklere i hverdagen om bilen benyttes av flere personer, og kan også redusere behov for å stadig koble til og fra USB-porten for lading. Ulempen er at man må gå til innkjøp av enheten, samt bestille et nytt sim-kort fra en leverandør.

sociallyviral