Ny teknologi

Setekomfort

Nordmenn flest tilbringer mange timer i bilsetet hvert år. Det er derfor naturlig at man ønsker å oppnå høyest mulig komfort mens man sitter i bilen. Bilprodusentene kniver i å gi sjåfører og passasjerer en mest mulig komfortabel kjøretur.

Oppvarmede seter

Oppvarmede seter kan være gull verdt en kald vinterdag. Motoren kan bruke lang tid å bli varm, og å tilføre varme til vifteanlegget, mens de elektriske varmetrådene som ligger innebygd i setet virker nærmest umiddelbart. De fleste biler som produseres i dag kommer med setevarme i de to setene foran.

Ventilerte seter

Selv om sommeren er kort i Norge, kan det være noen dager det kan være klamt og ubehagelig å sette seg inn i en bil som har stått parkert i sola. Ventilerte seter kan øke komforten på dager som disse, ved å sirkulere luft nærmest mulig kroppen. Dette er spesielt verdifullt på biler med skinnseter, som kan bli klamme, og på el-biler, som ønsker å spare energi og derfor ikke kan kjøre full effekt på klimaanlegget.

Massasje-seter

Massasje i setene tilhører fortsatt kun de mest luksuriøse modellene. For yrkessjåfører og arbeidstakere som pendler mye kan dette være en god ide å investere i for å forebygge ryggplager som kan komme ved å sitte mye stille.

sociallyviral