Bilmerker

BMW

BMW er blant de tre store navnene i den tyske bilindustrien, sammen med Mercedes-Benz og Audi. Det er et av de største og mest respekterte bilmerkene i verden på grunn av sin evne til å blande kraft, kjøreegenskaper og design. Det har vært blant de ledende produsentene av prestisjetunge og luksuriøse biler de siste tiårene.

Organisasjon

BMW står for Bayerische Motoren Werke. Konsernet har omlag 120 000 ansatte og en omsetning på cirka 50 milliarder Euro hvert år. Hovedkvarteret ligger i Munchen i regionen Bayern syd i Tyskland.

Historie

BMW’s historie startet som en produsent av flymotorer, som fortsatt kan gjenkjennes på den kjente logoen utformet som en propell. De bevegde seg etterhvert fra å lage til å lage flymotorer til å lage motorsykler, før den første bilen deres, Dixi, ble produsert. BMW begynte å produsere rekkeseksere i 1933. Det er en motortype de fortsatt er kjent for. De to ekstra sylinderne gir en jevnere kraft og bedre kjøreopplevelse.

Under den andre verdenskrig produserte BMW motorer for tysk flyvåpen, Luftwaffe. De produserte også enkelte militære kjøretøy. De benyttet også krigsfanger som tvangsarbeidere under produksjonen. Konsernet har i ettertid sterkt beklaget sine ugjerninger under denne mørke tiden, og har bidratt til fond som har utbetalt erstatninger til de skadelidende.

Modeller

BMW er kjent for å lage fantastiske biler elsket av alle virkelige entusiaster. Hvis du aldri har kjørt en BMW før, så kan du absolutt ikke forstå eller sette pris på det ypperlige arbeidet i og utenfor bilen. 1, 3, 5, 6, 7-serien er alle unike, og hver har sine særegenheter som gjør BMW til et unikt merke. Mini Cooper og Rolls Royce er også merker innen BMW-konsernet.

Noen av deres mest legendariske og pålitelige modellene inkluderer;

  • 507 Roadster; Denne ble bygget som en konkurrent til Mercedes-Benz 300SL drop-top. 507 er fortsatt ansett som en av de beste tyske kjøretøyene som noensinne er produsert. Selv Elvis Presley eide en.
  • Isetta; BMW Isetta 300 har en merkelig stil og er fortsatt en rullende legende. Det er en av de mest ettertraktede mikrobilene i verden.
  • Z8 Roadster; Denne kom i 1999 og ble inspirert av den klassiske 507 Roadster. Det var en kombinasjon av klassisk design og moderne konstruksjon.
  • I8; Med i8 vil du forstå at hybrider ikke er kjedelige i det hele tatt. Bilen gir en total effekt på 349 hestekrefter og har muligheten til å kjøre 37 kilometer uten bensin. BMW ser fremover for sportsbiler med i8, ettersom verdens oljeproduksjon er ventet å synke en gang i fremtiden og effekten av global oppvarming tiltrekker seg stadig mer politisk fokus.
  • M1; Introdusert i 1978, og var opprinnelig tenkt produsert av Lamborghini. Den rå sportsbilen med midtstilt motor er en av de mest visuelt slående bilene som noensinne er produsert av BMW.
sociallyviral