Bilmerker

Volvo

Volvo er et svensk bilmerke som ble grunnlagt i 1927, i Göteborg, Sverige. Det har siden vokst seg stadig større som en viktig global aktør innen bilindustrien.

Sikkerhet først

Volvo er kjent for å ha bidratt mye til innovasjoner innen bilindustrien som introduksjonen av trepunktsbelte, første bruk av laminerte glass i 1944, polstret dashbord i 1956, det første sentrale høyt monterte bremselyset i 1986 og de første sidekollisjonsputer i 1994.

Modeller

Volvo produserer modeller som spenner fra SUVer, stasjonsvogner og sedaner, til kompakte executive kupeer. Volvo har et sterkt rykte for kvalitetsdesign. De balanserer kunst og teknologi, og når det gjelder å være pålitelig og trygg, er det en flaggbærer. Det er for tiden 17 produksjonsmodeller og 32 modeller er ute av produksjon.

Etter gjenreisningen av merket i 2009 har de laget virkelig gode biler, selv om det nå er eid av det kinesiske selskapet Geeley Automobile. Volvo er på vei mot å gjøre alle bilene så sikre at de jobber mot et uttalt mål at innen 2020 skal alle ingen dø eller bli alvorlig skadet mens de kjører en Volvo.

Teknologisk utvikling og fremtidsutsikter

Volvo satser også høyt når det kommer til miljø og elektrifisering. Her har de satt seg det ambisiøse målet at alle sine nye biler skal komme med en elektrisk motor innen 2019. Volvo er for tiden også blant de luksuriøse merkene som prøver å vinne nye kunder innen det kinesiske markedet. Videre har Volvo samarbeidet med Uber for å utvikle selvkjørende biler, og tilbyr allerede avansert lane assist teknologi i mange av sine modeller. Selskapet har som mål å bygge et kjøretøy som er i stand til fullstendig autonom kjøring innen 2021.

sociallyviral