Bilmerker

Ford

Ford er en av gigantene innen bilverden. Deres historie, innovasjoner, teknologi og sikkerhetsfaktorer er noen av grunnene til at du kanskje vil vurdere en bil fra Ford.

Historie

Fra å bygge en eksperimentell bil i et verksted bak sitt hjem i Detroit i 1896, dannet Henry Ford det som skulle ende opp med å bli Ford Motor Company. Han monterte den første Ford-bilen på fabrikken i Mack Avenue i juli 1903. Etter hvert som etterspørselen økte etter bilene de produserte, utviklet Henry Ford også en ny metode for å produsere en større mengde. Dette førte til det som regnes som verdens første masseproduksjon, med utbredt bruk av samlebånd i produksjonslinjen.

Miljøfokus

Amerikanske bilmerker er vanligvis ikke de som fokuserer mest på lavutslipp og elektrifisering, men her er Ford faktisk i førersetet blant de internasjonale bilprodusentene. De er for tiden nummer to på listen over leverandører av rimelige elektriske kjøretøyer i USA. Ford har også ledet veien for mindre turboladede forbrenningsmotorer, de såkalte EcoBoost-motorene, for å forbedre drivstofføkonomien, uten å ofre for mye kraft eller ytelse. Ford bruker også resirkulert materiale i sine F-150-er. De bruker sin innovative kreativitet, ikke bare for å gjøre sine biler tryggere og mer teknologiske, men også for å hjelpe miljøet.

sociallyviral