Ny teknologi

Deilig middag etter dekkskift

Det fine med en lang arbeidsdag er muligheten til å lage deilige lasagne oppskrifter til middag. Å jobbe med bil eller lignende krever mye krefter, som igjen krever påfyll av næringsfull energi. Det er mye inspirasjon å hente til tilberedelsen av lasagnemiddagen. Du kan for eksempel lage lasagne bolognese, bechamel, lasagne med grønnsaker, glutenfri eller vegetarlasagne. Alternativene er mange.

Utfør dekkskift selv

Det er ikke vanskelig å skifte dekk på egenhånd. Først må du sjekke dekkene dine. Deretter finner du frem hjulkryss eller eventuelt en muttertrekker. Du kan også få bruk for en god jekk. I tillegg til dette er det lurt å ha momentnøkkel, latmannsarm eller en dekktrykkmåler tilgjengelig. Bilen bør settes på rett underlag og trekk til håndbremsen. Beveg deg ikke under en bil som kun står på jekk, da du kan få alvorlige klemskader. Hjulmuttere bør løsnes, boltes før bilen skal jekkes opp. Deretter kontrollerer du mønsterdybden. Hjulene skal plasseres i henhold til rulleretning. Enkelte dekk har piler eller merker som viser til riktig rulleretning. Ved trekking av hjulbolter/muttere så skal det trekkes med oppgitt moment. Dette kan variere fra kjøretøy til kjøretøy. Oftes ligger det på mellom 90-120 nm og det anbefales at du benytter deg av en momentnøkkel eller momentstav. Sjekk lufttrykket på hjulene. Etter at du har kjørt noen mil, så bør du sjekke om boltene eller hjulmuttere sitter som de skal eller om de trenger en etterstramming.

Mette den sultne magen med deilig oppskrift

Det finnes selvsagt glutenfri lasagne oppskrifter. En av disse er en glutenfri lasagne oppskrifter med spinat. I denne kombineres hvit saus, rødbeter og ost. Dette er en rett som passer spesielt etter en lang dag med mekking eller lignende. Det er en fin anledning å tilberede til middagen. Du forbereder en deilig bechamel med smeltet smør, potetstivelse og maismel. Deretter har du i litt melk og en klype salt som skal kokes opp under omrøring. Ha deretter i osten, slik at den smeltes inn i sausen. Deretter smaker du til med litt pepper, muskat og salt. Blancher lasagneplatene lettsaltet i kokende vann. Kjøl ned i kaldt vann og del platene i to for å la dem tørke i kjøkkenhåndkle. Deretter vasker du av babyspinaten du skal ha i, sauterer den i en stekepanne med olivenolje, hvitløksfedd og en klype salt. Når dette er i orden så skreller du og deler opp rødbetene i tynne strimler. Deretter smører du den ildfaste formen du skal bruke. Legg et lag med saus i bunnen, spinat, rødbeter og et lag med lasagneplater. Dette kan repeteres tre til fire ganger hvorav du avslutter med saus og babyspinat med litt geitost på toppen. Lasagnen skal stekes på 180 grader i cirka 20 minutter.

sociallyviral