Ny teknologi

Hvordan bilen fungerer

I denne artikkelen skal vi snakke om biler og hvordan de faktisk fungerer. Vi skal snakke om biler som bruker en forbrenningsmotor, og også diskutere de forskjellige delene som får bilen til å fungere. Det første vi skal gjøre er å gi en definisjon av dette ordet.

Bil

Når vi snakker om en bil så mener vi altså et transportmiddel som drives av en motor. De bilene vi har i dag som bruker forbrenningsmotorer fungerer ved forbrenning av fossilt drivstoff. Dette drivstoffet inneholder kjemisk energi og gjennom antenning får vi utvidelse av luft, som på grunn av trykket driver bilen av sted. På denne måten blir drivstoffet omgjort til det vi kaller mekanisk energi. Det finnes mange forskjellige deler som bilen bruker.

Den viktigste er som sagt altså motoren, fordi det er her vi omgjør energien til at bilen drives fremover. Vi kan også omgjøre forskjellige ting innenfor bilen og dersom du trenger noe sånt kan du besøke worksystem og finne alt du trenger der.

En stor del av motoren er tennpluggen, fordi det er her antenningen av drivstoffet begynner. Det er også forskjellige ting ved motoren som bilen må ha som kan filtrere bort de forskjellige andre produktene som forbrenningen forårsaker. For eksempel så er dette grunnen til at vi har et eksosrør, slik at vi kan slippe ut eksosen som bilen lager.

Bilen må også ha mange forskjellige mekaniske deler som kobler motoren til det som gjør til at hjulene dreier seg om. Det finnes mange forskjellige hjul og metallrør som gjør dette, og delen er for mange til å nevne. Detaljene er mange, men prinsippet er som vi sier her. Det handler bare om omgjøring og dirigering av energi.

Brenselcelle

Det finnes også biler som går på hydrogen istedenfor fossilt drivstoff. Her omdannes kjemisk energi først over til elektrisk energi og dermed over til mekanisk energi. Det er ikke like mange skadelig produkter som skapes her, og motoren drives av en brenselcelle.

Elektriske biler

Det finnes nå også biler som drives kun på elektrisitet, og disse begynner å bli mer populære. Dette er fordi det finnes mange fordeler av å kjøre elbiler, for eksempel så kan man spare mye penger på grunn av insentivene som staten tilbyr. I tillegg så kan vi hjelpe miljøet en god del ved å ikke slippe ut like mange skadelige gasser.

Styring

I tillegg til energien som skapes så må vi også få bilen til å kjøre hvor de vil. For å få til dette så har vi et ratt som er koblet til hjulene. For å kunne styre bilene lettere så finnes det et servostyringssystem som gjør det lettere for oss å styre bilen. Uten dette hadde det vært veldig vanskelig å styre rattet.

sociallyviral