Ny teknologi

Bra dekk på bilen er viktig!

En av de aller viktigste delene på en bil er dekkene. Husk at hele bilen, med en vekt på omtrent to tonn i noen tilfeller, har kontakt med bakken via disse fire små gummiflatene. Det spiller ikke noe rolle hvor flotte bilens sikkerhetssystemer er, hvis dekkene ikke klarer å holde bilen på plass på veien.

Viktige prioriteringer når du kjøper utstyr til bilen

For noen er kanskje selve dekkene relativt kjedelige, og spesielt hvis det er bilens utseende som er i fokus så er det ikke stor forskjell mellom å ha gamle, slitte dekk og helt nye av god kvalitet. Det er kanskje mer spennende å kjøpe annet utstyr til bilen, men prøv å prioritere dekk.

Det er dessuten viktig å huske på at reglene for mønsterdybde er minimumskrav, et dekk kan være godt slitt lenge før mønsterdybden er for liten for at du lovlig skal kunne bruke det videre.

Det er i tillegg store forskjeller mellom ulike dekk. Ikke bare mellom sommerdekk og vinterdekk, men også mellom ulike produsenters dekk. Sjekk gjerne noen tester, og bruk litt mer penger på et dekk av god kvalitet.

Hjulskift eller dekkskift?

Vi må jo ta opp denne konflikten om hva man egentlig skal kalle prosessen vi går igjennom hver høst og vår. Det er helt sikkert en stor majoritet som sier «dekkskift», men formelt sett er det ikke riktig. Det er jo ikke dekk vi skifter, men hele hjulet. Begrepet «dekksikift» benytter vi når vi faktisk skifter selve hjulet, gummien, på den eksisterende felgen. Med det avklart kan vi se litt mer på selve prosessen med å skifte hjul.

I dag er det mange som setter bort jobben med å skifte hjul til et profesjonelt firma. Med stadig mer kompliserte systemer på bilen, ser vi også at hjulskift faktisk blir mer komplisert. Alle nyere biler har dekktrykksensorer, som det er viktig at håndteres riktig ed skifte av hjul. Det er selvfølgelig ikke umulig å skifte selv, men da bør du ha et genuint interesse for denne delen av bilholdet.

Å skifte hjul er egentlig ikke en aktivitet for barn, men for de litt større kan du kanskje ta det med så lenge du passer på at ting går sikkert for seg. Husk å ikke ha på de flotteste nye klærne fra Kids Brand Store, bruk noen klær som det ikke er så farlig om blir ødelagt.

På nett finnes det mange gode guider til hvordan du skifter hjul, for eksempel hos NAF. Samtidig kan det være greit å ha med deg noen som kan skifte hjul, hvis det er første gang du skal skifte hjul. Det er ikke veldig hyggelig å plutselig stå fast med bare tre hjul på bilen.

sociallyviral